Hopp til hovedinnhold

PT-DUO - tren sammen uansett utgangspunkt

Dag og Randi er et ektepar som møtte PT-Andrea for omtrent to år siden. Med forskjellig utgangspunkt, aldersforskjell på 18 år og ulike fysiske utfordringer endte de allikevel opp med PT-DUO timer.

Av Stamina Trening

To år senere trener fortsatt Randi og Dag med Andrea en gang i måneden. Han har en medfødt hjertefeil og en hjertesvikt bak seg, mens hun har utfordringer i form av slitasje i hofte og knær. Når de trener sammen på egenhånd følger de et program som Andrea har skreddersydd spesielt for dem.

– Jeg har sørget for at dette programmet er såpass variert at de kan holde seg til dette ene programmet.

Det er ikke vanskelig å stole på at Andrea vet akkurat hva hun driver med. Hun forklarer at det er viktig for Randi at det ikke er hyppige endringer i programmet som gjør at det blir unødvendig mye å huske på. Når de treffes månedlig justerer Andrea på vekter og øvelser, og sørger dermed for en stabil progresjon i treningen.

En ting er sikkert – Randi er ikke fan av planken. Både Andrea og Randi ler. Andrea skyter inn at de ikke slipper unna øvelser kun fordi de ikke liker dem, men at det allikevel er viktig å prøve å finne øvelser de faktisk liker, for da vet Andrea at øvelsene blir gjort også når de trener på egenhånd. I tillegg er det viktig for særlig Randi å gjøre øvelser som ikke belaster kneet. 

Muskler er ferskvare, så jeg må følge opp for å holde formen.
Dag, PT-DUO-kunde

Motivasjon i form av en Colaboks

– Når jeg nå har PT må jeg være såpass i form når jeg kommer til Andrea. Det kan bli litt dårlig stemning hvis jeg kommer til henne i dårligere form enn sist.

Dag ler, men det er ingen tvil om at Andrea har satt sine spor i ekteparet. Da de nylig var på en tre ukers ferie kjøpte Dag en colaboks med navnet til Andrea på. Hvorfor? For å ha den stående på bordet hele ferien og minne dem på å følge rådene til Andrea. Da de kom hjem fra ferien fikk Andrea Colaboksen med navnet sitt på. 

 

Relaterte innlegg