Hopp til hovedinnhold

Nå ulike treningsmål sammen!

Treningsmål er personlige, men det er morsommere å nå dem i samarbeid med andre. Se hvordan PT-gruppe kan hjelpe deg enten du vil investere litt i helsa eller gjennomføre triathlon!

Av Stamina Trening

I omtrent seks måneder har Andrea holdt Iver, Vibeke, Hege, Mette og Henrik i høy aktivitet hver tirsdag. For tiden trener Henrik daglig opp mot sykkelritt og triathlon, mens venninnene Vibeke og Mette trener 2-4 dager i uken for å holde seg i form og investere i seg selv og alderdommen (selv om det ikke ser ut som den er spesielt nærliggende).

PT-gruppe er for alle!

Andrea er klar på at det ikke er noen forutsetning at deltagere i en PT-gruppe har likt grunnlag og mål, men at denne gruppa har ganske nærliggende interesseområder.

– Jeg har satt sammen denne gruppa fordi jeg så at de var ute etter mye av det samme. Alle er aktive, trener regelmessig og er interessert i skadeforebyggende og funksjonell styrketrening rettet mot løp og sykkel.

Vibeke ser fort bort på Andrea og legger til:

– Du lovet meg at jeg skulle klare meg bedre på fjellturer.

Andrea nikker bekreftende og legger til at trening som går på kjerne, ben og sete, kombinert med bevegelighetstrening, gjør at man bli mer funksjonell i de fleste aktive settinger, som for eksempel turer i fjellet.  

Ingen konkurranse.. eller?

På spørsmål om konkurranseinstinket trigges av å trene i gruppe heller svarene ganske generelt mot “nei”. Det er tydelig at konkurransen her er den de har med seg selv, fra trening til trening. Midt under økten har Henrik har noe på hjertet:

– Får du med på bildet at vektene mine er 10 kg og at Iver sine er 8 kg eller?

Latteren runger i rommet, og stiger enda et par hakk når de blir gjort oppmerksomme på de alle har påstått at det overhodet ikke er tegn til konkurranseinstinkt i salen på tirsdagskveldene.

Relaterte innlegg