Hopp til hovedinnhold

Dags vei tilbake til snømåking

Dag begynte sin treningshverdag med et litt dårligere utgangspunkt enn de fleste. Etter to store hjerteoperasjoner og en hjertesvikt med påfølgende implantering av hjertestarter, var veien opp trappen til treningsstudioet ekstra lang.

Av Stamina Trening

Da han begynte med trening for ca. to år siden var målet var å komme opp trappene uten å måtte stoppe opp for å få igjen pusten.

Han er tydelig på at det var en tid med dårligere livskvalitet og at han ønsket seg mer.

Det er jo ikke noe gøy å måtte se kona gjøre unna all snømåking hjemme.
Dag

Randi har riktignok alltid vært aktiv og i god form, men det er greit å få litt hjelp i det daglige.

Finn personlig trener med riktige kvalifikasjoner!

Randi sier at Dag lenge var flink til å gå turer på eget initiativ.

– Han bestemte seg, ellers hadde han nok uansett ikke klart det.

Den store forandring kom allikevel da Randi presenterte Dag for Andrea. Med erfaring fra Norsk Idrettsmedisinske Institutt hadde hun de riktige kvalifikasjonene til å hjelpe Dag på riktig vei.

 

Sjansen for at jeg hadde sittet hjemme i en stol hvis jeg ikke hadde fått denne hjelpen er stor. Nå kan jeg gjøre fysiske ting som ikke var mulig for meg tidligere.
Dag

Andrea er tydelig stolt over Dags innsats og smiler fornøyd.

– Dag har hatt en veldig god og synlig fremgang. Ikke bare har muskelmassen økt og kondisjonen blitt bedre, han har også lært seg å håndtere å ha høyere puls, innenfor det som er greit med hans begrensninger.  

Den nye hverdagen

Randi og Dag var nettopp på en tre ukers helseferie til Tenerife, Dag med pulsklokka på håndleddet hele ferien. Tre uker og 21 mil senere er det ingen tvil om at Dag har nådd sitt mål om å komme seg opp trappen til treningsstudioet. Dag er tydelig på at treningen har hatt en drastisk innvirkning på livskvaliteten hans.

– Det eneste er jo all snøen jeg har vært nødt til å måke denne vinteren da!

Dag ler lett og godt mens Randi smiler fornøyd til Andrea.

Relaterte innlegg