Hopp til hovedinnhold

Derfor fenger gruppetrening

Mer enn halvparten av medlemmene hos Stamina benytter gruppetimer jevnlig og sørger for over én million besøk hvert år. Se hvorfor det er superpopulært.

Av Stamina Trening

Stamina Trening tilbyr mer enn 50 ulike gruppetimer fordelt på våre 33 sentre med gruppetrening på timeplanen. Vi har egne sykkeltimer, løpegrupper, trening med høy intensitet, grupper for godt voksne, styrketreningsgrupper og det vi betegner som BodyMind.

Hos oss vil alle finne en gruppetime som passer, sier produktansvarlig for gruppetrening i Stamina Trening,  Ingvild Lie Indergaard.

Instruktørene er hverdagshelter

Hun får ikke fullrost treningsformen og har stor forståelse for at mange velger nettopp gruppetimer.

Det har også Eva Katrine Thomsen. I sin masteroppgave i idrettsvitenskap ved Norges idrettshøgskole, skriver hun blant annet:

"Instruktørene er avgjørende for opplevelsen av gruppetimen. I følge informantene i denne studien, er instruktørene deres hverdagshelt. Gruppetimen gir dem glede, energi, mestringsfølelse og et positivt avbrekk i hverdagen”.

 

-       Det er utvilsomt motiverende. På gruppetimer får du alt tilrettelagt. Instruktørene våre designer timene med tanke på at trening skal ha effekt samtidig som det skal være gøy. Treningsglede står i fokus, sier Ingvild.

Du kommer til dekket bord

Hun mener mange velger gruppetrening fordi de ønsker å komme til dekket bord. I tillegg  har hun inntrykk av at mange forplikter seg til trening, gjennom gruppene. Enten fordi de ønsker å trene med en god instruktør, eller fordi de ønsker å treffe andre som trener.

Gruppetrening er lojalitetsskapende. Vi ser det på alle våre sentre. Noen blir hekta på enkelte instruktører. Andre synes det er flott at de slipper å tenke på hva de skal trene. Noen kommer også fordi de vil trene sammen med andre, sier Ingvild.

Mer enn 50 gruppetimer

Hun kan friste med et rikt utvalg av gruppetreningstilbud på over 30 sentre over hele landet. Vår egen Smilepuls er den mest besøkte gruppetime ved siden av BodyPump og Tabata. Hardhausen, sykkeltimer, styrkekonsepter og andre timer med høy intensitet er også godt besøkte.

I tillegg har våre nye løpetimer på mølle eller ute, blitt populære på kort tid. Det er tydelig at flere ønsker å trene ute, samtidig som de ønsker å få treningen tilrettelagt og trene med andre, sier Ingvild.

Hun opplever også økning i antall besøk til BodyMind-timer. I Stamina Trening tilbyr vi yoga, pilates, BodyBalance, Mindful Stretch og mobilitet.

For mange er det lett å glemme at også det mentale har behov for trening. Ikke all trening trenger å være med høy puls og høy musikk.  Spesielt kvinner – men også enkelte menn – opplever at våre BodyMind-timer er nyttige i hverdagen.

Er du skeptisk?

Ingvild erfarer også at enkelte er skeptiske til gruppetrening, fordi de forbinder det med kompliserte trinnbevegelser foran speil.

- I dag er gruppetrening langt mer enn det. Tiden hvor du behøvde store koordinasjonsferdigheter er over. Gruppetrening er heller ikke lenger forbeholdt kvinner. Vi holder fokus på det enkle og effektive, følger noe trender og krydrer med nisjetimer ved etterspørsel. Dermed får vi et utvidet og bredt gruppetreningstilbud, hvor de fleste finner en gruppe de trives i..

Sier Ingvild – og avslutter med en aldri så liten utfordring:

Hva med å velge en gruppetrening du ikke har vært på før? Se om du liker en treningsform du i utgangspunktet er skeptisk til. Kanskje du blir overrasket, sier hun.

Kort om gruppetrening hos Stamina

• Vi har mer enn 50 ulike timer på timeplanen

• Vi har gruppetimer både ute og inne

• Vi har sykkeltimer, løpegrupper,  trening med høy intensitet, grupper for godt voksne, styrketreningsgrupper og det vi betegner som BodyMind

• Du bestiller gruppetime online på staminatrening.no eller via appen iQey