Hopp til hovedinnhold

Nytt helse- og behandlingstilbud: – Unikt i norsk sammenheng

Den erfarne idrettslegen Arne Instebø er Stamina Trenings nye eier. Han er hjernen bak det nye medlemskapet som nå tilbys ved alle Stamina-sentre.

Av Stamina Trening

– FRISK helsemedlemskap skal sørge for aktiv forebygging av vanlige plager og livsstilssykdommer. Vi skal inspirere medlemmene til å gjøre det de selv kan for å ta vare på egen helse, sier Arne Instebø.

FRISK er en utvidelse av treningsabonnementet hos Stamina Trening. FRISK gir raskere tilgang på en rekke helsetjenester dersom det trengs – litt som en helseforsikring, men med mer oppmerksomhet på trening.

Egen innsats gir lavere pris

FRISK skal sørge for at medlemmer alltid skal komme seg raskt tilbake på beina hvis de har vært utsatt for sykdom eller skade. 

– Når du trener jevnlig, er du mindre utsatt for sykdom og skader, mener Instebø.

Stamina Trening har så sterk tro på dette at de også vil belønne de som kommer seg på senteret og trener.

En treningsøkt gir deg tilbake 20 kroner av medlemsprisen. Med ti treninger i måneden blir FRISK altså helt gratis den aktuelle måneden. 

Trening er forebyggende og rehabiliterende

Fysisk aktivitet og trening er viktig for å styrke kroppen og forebygge skade og livsstilsykdommer. Helsedirektoratet anbefaler et aktivitetsnivå på minimum 150 minutter moderat intensitet eller 75 minutter høy intensitet i uka.  

Er du syk eller plaget med en skade er ikke det nødvendigvis en grunn til å droppe trening. Riktig fysisk aktivitet fungerer både forebyggende og rehabiliterende.

– Det gjelder for både kortvarige forbigående plager og skader, men også for mer alvorlige sykdomsbilder som diabetes, kreft eller høyt blodtrykk, sier Instebø.

Kroppen er bygget for aktivitet

En rekke studier viser til tydelig effekt av trening i forbindelse med de aller fleste sykdommer og skader. Blant annet viser studier at tøff trening etter hjerteoperasjon, er positivt både for den fysiske og psykiske helsen.

– Kroppen er bygget for fysisk aktivitet og det er i hovedsak to grunner til å trene når du er syk eller har en skade. Den ene er for å bli bedre, den andre er for å mestre sykdommen, forteller Instebø.

Det er selvfølgelig viktig å påpeke at ikke alle skader og sykdommer kan trenes vekk. Og ikke alle skal eller bør behandles med trening alene. Derfor blir FRISK-medlemskapet viktig.

 

Få rask legehjelp

Alle med FRISK helsemedlemskap sikres rask legehjelp og behandling når det trengs. FRISK gir blant annet ubegrenset tilgang til online konsultasjoner med allmennlege.

Når det kreves spisskompetanse får FRISK-medlemmer også tilgang på fageksperter som fysioterapeuter, psykologer, spesialleger og utredning ved hjelp av CT, MR eller røntgen.

– I enkelte tilfeller er det nødvendig at fagpersoner snakker sammen for å tilby riktig behandling og trening. Med gode hjelpere, føler pasienten seg tryggere, sier Instebø.

Kombinert med trening gir FRISK deg gode forutsetninger for å kunne holde deg i form og ta vare på helsen din. Samtidig har du som medlem mulighet til å påvirke prisen ved hjelp av egen innsats. Kanskje dette er enda en god grunn til å komme seg på treningssenteret?

– FRISK helsemedlemskap skal sørge for aktiv forebygging av vanlige plager og livsstilssykdommer. Vi skal inspirere medlemmene til å gjøre det de selv kan for å ta vare på egen helse.
Arne Instebø, idrettslege

FRISK - VÅRT NYE HELSEMEDLEMSKAP

Som de første i landet kombinerer vi nå trening og rask behandling i vårt unike helsemedlemskap. Les mer og bli medlem her.